Contact: Sportschool Kreijtz
Telefoon: 026 4423642
Judo

Judo

Over Judo

Grondlegger: Jigoro Kano (1860-1938). Land van oorsprong: Japan.

In 1882 richtte dr. Jigoro Kano in Tokyo zijn school op, genaamd Kodokan. Dr. Kano was van oorsprong jiu jitsu-beoefenaar, maar wilde een stijl ontwikkelen die meer geschikt was om veilig te trainen, en die als competitiesport te gebruiken zou zijn. Gezien de gevaarlijke technieken in het jiu jitsu was deze stijl ongeschikt voor wedstrijdsport. Uit de jiu jitsu selecteerde Kano een aantal technieken waarmee een tegenstander 'zonder schade' kon worden uitgeschakeld, waarmee de basis zou worden gevormd voor de Judo (letterlijk: de zachte weg). Judo is inmiddels uitgegroeid tot een olympische sport en er is geen land in de wereld waar deze sport niet beoefend wordt.

In het judo maakt men veelvuldig gebruik van duw- en trekkracht, worpen, balans verstoren, grond- en klemtechnieken. In het judo maakt men ook vaak, net als in het sumoworstelen, handig gebruik van de kracht en de beweging van de tegenstander.

Mensen die geïnteresseerd zijn om eens te komen kijken, of om mee te doen, kunnen bij Sportschool Kreijtz van dinsdag t/m zaterdag terecht op dojo of één van de vele dependances in Arnhem en regio.Kijk voor de precieze aanvangstijden en trainingslocaties bij onze lesroosters.

 foto: jeugdgroep judo, op de dojo aan de Sasboutstraat, 2013.

Starten met judo

Judo is een sport die al vanaf jonge leeftijd kan worden beoefend. Hier zijn een paar tips en adviezen voor als u uw zoon of dochter kennis wil laten maken met de judosport

Starten met judo - Lees verder...