Contact: Sportschool Kreijtz
Telefoon: 026 4423642
21-03-2021

De Gulden Gelderlander voor Harry Kreijtz!

De Gulden Gelderlander voor Harry Kreijtz!

De Gulden Gelderlander is een onderscheiding die Omroep Gelderland in het leven heeft geroepen voor inwoners van de provincie, die zich jarenlang onbaatzuchtig hebben ingezet voor hun vereniging, hun omgeving of hun medemens.

...en als er één persoon is die deze onderscheiding zou moeten toekomen, dan is het Harry Kreijtz! Dat zijn natuurlijk niet de woorden van Harry zelf, maar wel van een aantal mensen om hem heen, die Harry bijstaan in de Sportschool. En daarom is Harry dan ook voor deze onderscheiding aangedragen bij de redactie van Omroep Gelderland.

Sportschool Kreijtz bestaat dit jaar zestig jaar. Een monumentale leeftijd. En minstens zo monumentaal is, dat Harry al die tijd zelf aan het roer heeft gestaan en dat tot op de dag van vandaag nog steeds doet. Maar Harry doet nog veel meer dan dat! Harry is, zoals je in het historisch overzicht kunt lezen, ook jarenlang sportdocent geweest op het CIOS in Arnhem, en biedt nog steeds stageplekken aan voor de hedendaagse studenten van die opleiding. Daarnaast heeft Harry in het heden en verleden vele activiteiten ontplooid om de sport zo dicht mogelijk bij de jeugd te brengen: hij verzorgde er sportlessen in de vorm van naschoolse activiteiten, bood én biedt houders van de Gelrepas aan om kosteloos te komen sporten en heeft altijd de zorg gedragen over G judoka's, en sommigen van hen zelfs naar de zwarte band geholpen! Daarnaast heeft Harry ook nog altijd de tijd genomen om mantelzorger te zijn voor z'n vroegere buurman aan de Sasboutstraat.

Jongstleden december gaf de redactie van Omroep Gelderland aan dat deze nominatie meer dan terecht was en afgelopen januari heeft zij de opnames gemaakt, die op 20 en 21 maart 2021 zijn uitgezonden. Bekijk de reportage hier terug of lees het gehele achtergrondartikel op de website van Omroep Gelderland.

Nog even terugkomend op het 60-jarig jubileum; met de huidige lockdown is er natuurlijk weinig mogelijk, maar Sportschool Kreijtz zal dit jubileum zeker niet ongemerkt voorbij willen laten gaan. Op de achtergrond wordt er wel degelijk gewerkt aan een feestelijke viering, die waarschijnlijk in september 2021 zal gaan plaatsvinden. Hierover zullen wij iedereen te zijner tijd over informeren!

foto boven: Harry krijgt de Gulden Gelderlander opgespeld door zijn vrouw Stanny, terwijl presentator Jochem van Gelder goedkeurend toekijkt
(still uit de videoreportage © Omroep Gelderland)