Contact: Sportschool Kreijtz
Telefoon: 026 4423642
20-03-2017

Theo Vermeulen slaagt voor de zwarte band judo

Theo Vermeulen slaagt voor de zwarte band judo

Op 17 maart jl. heeft Theo Vermeulen, in zijn vertrouwde dojo aan de Schaapsdrift, een succesvol examen afgelegd voor de zwarte band.

Ruim 10 jaar geleden kwam Theo Vermeulen, via het sport-stimuleringsprogramma “Special Heroes”, als lid binnen bij Sportschool Kreijtz, dat bij dit programma is aangesloten. Theo is lichamelijk beperkt en het beoefenen van judo is voor hem daarom moeilijker dan voor anderen; zijn linkerbeen is wat korter dan zijn rechterbeen en bovendien heeft hij klompvoeten en overgewicht. Vanwege deze beperkingen haalt hij de kracht voor het beoefenen van judo uit zijn armen, wat hem erg sterk heeft gemaakt. Theo is een zeer ambitieus judoka, traint hard en is bijna altijd present. Harry heeft er daarom een erezaak van gemaakt om Theo te trainen voor de zwarte band.

Enige tijd terug is er bij de Judo Bond Nederland een aanvraag ingediend om Theo dit examen te kunnen laten doen, en na een gedegen voorbereiding en een goed verlopen proefexamen mocht Theo op 17 maart in zijn eigen vertrouwde dojo aan de Schaapsdrift dit examen afleggen. De examencommissie van Judo Bond Nederland, de judoleraren Ad Rebel, Lex van Heumen en Henny Stomphorst zijn hiervoor speciaal naar Arnhem gekomen om Theo te examineren voor z’n 1e dan graad. Theo werd bij het examen verder geassisteerd door z'n vaste trainingspartner Dick van der Kolk.

Een foto-impressie vindt u hieronder. Credit van de foto hierboven: © Marina Popova / De Gelderlander